Nejlepší kynuté buchty

23. listopadu 2015 v 7:00 | Drahuš |  Mix




Recept je z Apetitonline, trochu jsem si ho upravila.

Ingredience

20 g droždí
200-300 ml mléka
50 g krupicového cukru
500 g hladké mouky
sůl
kůra ostrouhaná z 1 citronu
1 vanilkový cukr
60 g rozpuštěného másla + asi 50 g na vymazání pekáče
1 žloutek
2 lžíce rumu
1 lžíce moučkového cukru + trocha na poprášení


Rozdrobené droždí zalijte asi 100 ml mléka, přidejte lžičku cukru a promíchejte. Počkejte, až se objeví bubliny.
Do mísy prosijte mouku se solí, přidejte kůru, vanilku a zbytek cukru, žloutek, vychladlé máslo a vzešlé droždí. Postupně přidávejte zbylé mléko a vypracujte měkké těsto. Poprašte ho moukou a nechte hodinu kynout do dvojnásobných rozměrů.
Těsto rozválejte na asi centimetr silný plát a nakrájejte na čtverečky 5 × 5 cm. Poklademe náplní. V pekáči pak rozehřejte máslo, buchty v něm ze všech stran smočte a vyskládejte (spojem dolů) do řad. Zapněte troubu na 200/180 stupňů. Buchty nechte v pekáči ještě čtvrt hodiny kynout a pak je dejte do trouby. Po deseti minutách trochu snižte teplotu a buchty deset až patnáct minut dopékejte. Vychladlé buchty pocukrujte.


Já jsem těsto zadělala v domácí pekárně (nejprve jsem dala tekuté ingredience a na to sypké, droždí jsem rozdrobila nakonec- kvásek jsem nedělala) Plnila jsem tvarohovou nápní a švestkovou nutelou.
Jsou opravdu výborné, než jsem vyfotila, pár se jich ztratilo-ještě teplých Usmívající se

Mějte se krásně, Drahuš Usmívající se
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Jarka Jarka | Web | 23. listopadu 2015 v 8:59 | Reagovat

Kynuté těsto nedělám ráda, zato buchty ráda mám a moc.
Ty tvé vypadají skvěle a jistě i tak chutnaly. :-P  :-D

2 Květa Květa | Web | 23. listopadu 2015 v 9:27 | Reagovat

Marná sláva, buchty jsou buchty. Já dělám buchty podle "Top recepty" jako Honzovy buchty. Jsou vynikající a hned se po nich zapráší. Nedivím se, že si je Honza nesl v uzlíku na cesty... :-)

3 Jana Jana | Web | 29. prosince 2015 v 15:20 | Reagovat

Ukládám a vyzkouším :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama